LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 3 de juliol del 2017

308 - AUDITORI 2017/18

Els passats divendres 7 i dissabte 8 d’abril, l’Auditori de Barcelona va oferir un Concert de Presentació de la Temporada 2017/2018, a càrrec com es natural de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigit pel Director Titular Kazushi Ono. Un concert que correspon a un tastet d’alguns dels concerts que la propera temporada podran gaudir tots aquells que puguin o vulguin anar. Quedi clar que res a veure escoltar tota aquesta musica en directe i amb 100 musics que escoltar-la per radio i es clar que altres orquestres que no la nostra. Per això us animo a que trieu un concert i us apropeu a l’Auditori a escoltar aquesta magnifica orquestra a un preu, realment assequible.
Per començar i com a primer títol del concert varen poder escoltar un fragment d’ AIXI PARLÀ ZARATHUSTRA de Richard Strauss que recordareu que Stanley Kubrick va posar aquesta música a l’inici de la pel·lícula 2001 Una Odissea a l’espai, els primers compassos recordareu aquell film. Escoltem-la a càrrec de la Berliner Philharmoniker sota la direcció d’Herbert von Karajan a LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
Desprès la nostre orquestra l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a ens va oferir LA “INACABADA DE SCHUBERT, Simfonia D759 en Si Menor, composta per Schubert compositor, que segons ens diu el prospecte de l’Auditori, va viure en l’oblit, sense bany de masses, sense mecenes altruista ni cap encàrrec, però que va compondre musica meravellosa, com aquesta que escoltem a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO. 
La tercera simfonia que va interpretar l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida pel Director Kazushi Ono en el Concert de Presentació de la Temporada 2017/2018 va ser el segon moviment MODÉRÉ de la suite simfònica PRINTEMPS que nosaltres escoltarem per la Simfonia Varsovia dirigida per Yehudi Menuhin  ja sonen a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
I continua al vostre programa de LAMEVAMUSICA la copia del Concert de Presentació de la Temporada 2017/2018 de la nostre l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb La Suite núm. 1 Peer Gynt escrita al 1888, per Edvard Grieg. Del que escoltarem el moviment Al mati amb una línia melòdica exposada per la flauta, a la qual li segueix l'oboè, completats un i altra per la corda, més un crescendo que evoca realment l'Albada, pertany a l'episodi marroquí de la peça. Ho escoltem ja aquí a LAMEVAMUSICA de SANTS 3 RADIO.
La cinquena simfonia de Txaikovski i el segon moviment en particular, es considera típic de Txaikovski: ben construït, ricament orquestrat i amb una memorable melodia exposada per la trompa solista. Per alguna raó, possiblement la claríssima exposició musical de la idea de la Victòria final a través del combat, la cinquena va ser molt popular durant la Segona Guerra Mundial, amb molts nous enregistraments de l'obra i moltes interpretacions durant aquells anys. Nosaltres l’escoltarem dirigint l’ Orquestra del Teatre Mariinski el director Valeri Guérguiev a LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
I tancant el programa d’aquesta setmana i d’alguna manera promocionant la cultura simfònica amb L’Auditori de Barcelona  escoltem el moviment Allegro con fuoco de la Simfonia del Nou Mon d’Anton Dvorak que serveix per acomiadar-nos de tots vosaltres fins la propera setmana. 
Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a Sants3radio.cat/lamevamusica. El nostre tècnic Jordi Lozano i qui us parla Antoni Romero us desitgem MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada