LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 3 de juliol del 2017

309 - LOU REED des de 1976

Continuem avui amb la musica que vaig iniciar al programa de febrer de 2015 dedicat a Lou Reed, on recordava la musica que mes m’agradava dels àlbums en solitari fins al 1975, d’aquest cantant, músic i poeta considerat una de les icones més importants de la història del rock. Entrats ja en el programa a partir del 1976 dir-vos que els seus àlbums de finals dels anys 70 són freqüentment recordats amb reserves pels crítics de rock, a causa -almenys en part- a les addiccions de Reed.
Al any 1976 va gravar el que seria el seu setè àlbum ROCK’N ROLL HEART del que he triat els temes I BELIEVE IN LOVE i VICIOUS CIRCLE, i l’any 1978 grava el directe TAKE NO PRISONERS on una il·lustració dissenyada per Nazario el 1976 va ser emprada (sense autorització) per ser la portada. Però l’any 2000, Nazario guanyaria un judici per l'autoria d'aquest disseny. Dons d’aquest disc escoltem SWEET JANE a LAMEVAMUSICA.
El 1980 Lou Reed es casa amb la dissenyadora Sylvia Morales, tot i que es van divorciar una dècada després. I va ser en aquells 80s que deixa les drogues, editant al 1982 el molt aclamat disc de retorn The Blue Mask. I precisament d’aquest àlbum escoltarem Underneath the Bottle i Heavenly Arms a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
I va ser en el seu reeixit àlbum New York del 1989 que Lou Reed va llançar una dura crítica contra els problemes polítics de la seva ciutat, denunciant el crim, els cars lloguers, i fins i tot dirigint les seves crítiques a personatges públics com Jesse Jackson, el Papa Joan Pau II o Kurt Waldheim. D’aquest disc he triat ROMEO AD JULIETTE aixi com la cançó més emesa d'aquest disc, que va ser Dirty Blvd;que  es va mantenir durant setmanes a la llista del Billboard. Va ser l'excepció en una cursa més aviat aliena a les grans promocions i vendes; en això va poder incidir l'actitud antipàtica de Reed amb els periodistes. I també l’acompanyarà la cançó SICK OF YOU, a LAMEVAMUSICA aqui a SANTS3RADIO
Quan Andy Warhol, que va ser amfitrió i productor de The Velvet Underground, va morir després d'una operació rutinària, Lou Reed va posar fi a 25 anys de distanciament amb John Cale, el seu antic company de The Velvet Underground, la seva anterior banda, gravant amb ell al 1990 el disc Songs for Drella, una biografia de Warhol amb música pop minimalista. Adolorida i sovint enginyosa, la veu de Reed s'emociona quan canta sobre presumptes errors mèdics i sobre l'intent d'assassinat de Warhol perpetrat per Valerie Solanas el 1968. Escoltem d’aquest disc tres temes OPEN HOUSE, FACES AND NAMES i I BELIEVE a LAMEVAMUSICA aqui a SANTS3RADIO.
Lou Reed va continuar en aquests tons foscos amb Magic and Loss, un disc sobre la mortalitat. és el 16è àlbum en solitari llançat al 1992. Es tracta d'un àlbum conceptual, de gairebé una hora de durada i catorze cançons, successor del seu disc en col·laboració amb en John Cale. Les cançons van ser escrites per Reed, llevat de cinc, compostes en col·laboració amb el seu guitarrista Mike Rathke, qui també va co-produir el disc. Escoltem What's Good i POWER AND GLORY, a LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
Al maig de 2013 Lou Reed va ser sotmès a una operació de trasplantament de fetge. Però aquesta intervenció no va solucionar els seus problemes de salut, i el músic va morir el 27 d'octubre del mateix any a Southampton (Nova York). Escoltem tot seguit MAGIC AND LOSS que correspon al disc del mateix nom que serveix per acomiadar el programa dedicat a LOU REED i amb el que us deixem fins la propera setmana, pero recordar-vos que si voleu tornar a escoltar aquest o qualsevol altre programa sabeu que clican sants3radio.cat/lamevamusica els teniu tots.

SALUT per a totes i tots i recordeu que tots els divendres i dilluns som amb vosaltres i en directe.  Jordi Lozano com a tècnic de so i jo mateix Antoni Romero us dessitjem Molt bona nit i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada