LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dissabte, 6 de juny del 2015

216 Woody Allen - Manhattan i Stardust

Tenim avui la musica de les pel·lícules MANHATTAN i Stardust Memories  del director Woody Allen, que sempre s'ha caracteritzat per la peculiar i original selecció musical. A més d'un gran director, toca habitualment a la New Orleans Jazz Band com a clarinetista professional. Així dons no es estrany per la seva cultura musical que les bandes sonores de les seves pel·lícules, siguin sempre tan adients, característica que resulta fàcil endevinar quan una obra li pertany tan sols amb els crèdits inicials i la música.
Allan Stewart Königsberg, aquest es el nom de naixement de Woody Allen nascut a Brooklyn, l’1 de decembre de 1935, es director, guionista, actor, músic, dramaturg, humorista i escriptor estat unidenc. Ha guanyant quatre vegades el premi Óscar. Es un dels directors mes respectats, influents i prolífics de la era moderna, arribant a produir des dels seus inicis l’any 1969 un total de 45 pel·lícules, una per any.
I anem per la fantàstica musica que en Woody Allen ens introdueix a les seves pel·lícules
El 1979 realitza la pel·lícula que el consagraria com a director, Manhattan; filmada en blanc i negre, amb llargues i imponents preses de la localitat de Manhattan. Aquesta pel·lícula està considerada un clàssic de la història del cinema. La banda sonora de Manhattan mereix una menció a part. La música està interpretada per l'Orquestra Filharmònica de Nova York i està composta íntegrament per George Gershwin, compositor novaiorquès de principis del segle XX. Com a exemple res millor que el començament de la pel·lícula, amb Rhapsody in blue sonant de fons (la qual barreja música clàssica i influències del jazz) mentre Woody Allen parla de la ciutat de Nova York, i desprès continuem aquí a SANTS3RADIO i continuem amb mes musica de MANHATTAN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada