LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

diumenge, 8 de juny del 2014

170 BILLIE HOLIDAY



En el programa d’avui escoltarem la musica de de BILLIE HOLIDAY que neix a Filadèlfia el 7 d’abril de 1915 com a Eleanora Fagan Gough, que mora a Nova York el 17 juliol 1959, a qui varen anomenar també com a Lady Day.

Billie Holiday transmetia a les seves cançons una intensitat inigualable que, en molts casos, és fruit d'una translació de les seves vivències personals a les lletres cantades. Això fa que el seu estil estigui molt vinculat a intèrprets clàssics del blues com Bessie Smith o Ma Rainey; també està clara el seu deute, confirmat per ella mateixa amb Louis Armstrong i evidentment amb qui seria el seu principal acompanyant, el saxofonista tenor i clarinetista Lester Young.

El tema Strange Fruit va ser considerat com la millor cançó del segle XX per la revista Time al 1999. El valor artístic de Billie Holiday resideix en la seva capacitat interpretativa, en el seu domini del swing i en l'adaptació de les seves qualitats vocals al contingut de la cançó.
Escoltem dons aquest tema junt amb Dream A Little Dream acompanyada a la veu i amb la trompeta  de Louis Armstrong a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO. 
Billie Holliday tenia una veu única, aspre i lírica a la vegada, portava els estigmes d'una vida dolorosa. Marcada pels seus patiments, excessiva, fràgil, Billie va trobar en el cant la poca pau i llibertat que li va ser promesa, abans de la seva mort prematura als quaranta-quatre anys. la seva vida segueix tenint nombrosos episodis en l'ombra i nombrosos aspectes permeats d'elements mítics, llegendaris, incentivats per ella mateixa a la seva autobiografia. Billie Holiday era inigualable. Sophisticated Lady i Stormy Weather, son els dos temes que escoltem ara a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada