LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 28 de gener del 2013

107 - EAGLES


Tenim en el programa d’avui una banda, una prestigiosa banda de rock, pop-rock, bluegrass amb barrejes de country, surfer que es va crear a Los Angeles, California al 1971. Aquesta banda no es altre que EAGLES que van encaixar a l'esperit del cantautor en el marc d'una formació musical, amb un marcat èmfasi en els arranjaments i en el mestratge musical, i el so inicial del grup va arribar a ser sinònim del country rock del sud de Califòrnia. Però en els àlbums posteriors el grup va prescindir de la instrumentació bluegrass i es va moure cap a un so clarament més rocker.
La història de Eagles va començar quan Glenn Frey (cantant, guitarrista i compositor) i el seu amic Don Henley (bateria i cantant) es van unir a la banda que acompanyava Linda Ronstadt en l'enregistrament del seu disc Silk Purse. Després de dos anys de col·laborar amb aquesta banda, tots dos van decidir abandonar-la per crear el seu propi grup. Per això conviden els músics Bernie Leadon (guitarra, banjo, mandolina) i Randy Meisner (baix) a participar en el projecte. A ells se'ls van unir posteriorment Joe Walsh (guitarra i cors) sustitut al 1975 de Bernie Leadon , Don Felder (guitarra) i Timothy B. Schmit (baix) que al 1977 sustitueix a Randy Meisner.
Amb cinc senzills i sis àlbums números 1, Eagles estan entre els millors grups d'estudi dels anys 70. Al final del segle XX dos dels seus àlbums, Their Greatest Hits II y Hotel Califòrnia, van quedar classificats entre els 20 àlbums super vendes dels EUA. Precisament aquest Hotel California esta classificat entre els 500 millors de tots els temps.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada