LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dissabte, 2 de gener del 2016

239 - Musica de contes

Aquest programa d’avui tindrà musica per a nens, ja que son de festa i ben aviat tindran molts o pocs regals de reis, jo volia avui recordar-me d’ells i fer-los un bon regal en forma de musica, que a mes podem compartir amb els pares i familiars i de pas que comencin a escoltar bona musica que es una bona manera de fer cultura i escoltar diversos instruments que pot ser no sabem triar quan tan sols s’escolten.
Dons be noies i nois avui escoltareu un conte musical PEDRO Y EL LOBO en la seva versió en castellà, lamentablement no existeix o no l’he sabut trobar en català, conte compost per Serguei Prokófiev al 1936. La seva idea era fer arribar als nens la música simfònica sense que s'avorrissin. Va cercar diferents personatges i van ser representats per un instrument. A l'hora volia representar aspectes de la societat a traves dels diferents protagonistes del conte. La interpretació corre a càrrec de The Chamber Orchestra of Europe amb la direcció de Claudio Abbado i la veu del narrador es del Santsenc Josep Carreras.  
L'argument del conte és el següent: En Pere surt al jardí i es troba amb els seus amics: l'ocell, l'ànec i el gat. L'ocell i l'ànec es discuteixen per les qualitats que posseeixen: l'ocell diu que pot volar i l'ànec diu que pot nedar. Mentre el gat intenta menjar-se l'ocell. Surt l'avi i diu a en Pere que entri a casa que pot aparèixer el llop. Arriba el llop i l'ànec espantat surt del lloc segur, la bassa on es troba. El llop se'l menja. En Pere pensa com pot atrapar el llop. Puja a la branca més alta d'un arbre i l'atrapa amb una corda. L'ocell l'ajuda voletejant i distraient al llop. Arriben els caçadors i la feina ja està feta. Llavors tots en processó s'emporten el llop cap al Zoo. Ara tan sols queda que vosaltres a través de la musica i que jo us diré ara perque us sigui mes senzill saber qui es cadascú.
- L'avi - el fagot - l'autoritat
- En Pere - el violí - l’ irreflexió i la valentia davant el perill
- L'ocell - la flauta travessera - l'heroi
- l'ànec - l'oboè - el covard i burgès
- el gat - el clarinet - l'astut
- el llop - la trompa - el malvat i pervers enemic
- els caçadors - els timbals - la força del mon adult que encara que molt ben armat, és força incapaç de res...

Escoltem aquesta musica meravellosa, durant quasi 27 minuts en sense interrupció a LAMEVAMUSICA de SANTS3radio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada