LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dissabte, 24 de gener del 2015

197 - LED ZEPPELIN

He preparat pel programa d’avui la musica fins a l’any 1971 de Led Zeppelin que fou un grup de rock dur britànic, considerat un dels més importants d'aquest gènere i un dels més coneguts i populars durant la dècada dels 70. Fundat l'any 1968 per Jimmy Page reconegut músic de sessió, el vocalista Robert Plant, John Paul Jones com a baixista i teclista i John Bonham a la bateria. La banda es mantingué en actiu des la seva fundació i fins a l'any 1980, que es va dissoldrà per la mort accidental de John Bonham. Tot i considerar-se Led Zeppelin principalment com un grup de rock dur, també gaudien una gran diversitat musical, tocant tot tipus de gèneres, com blues, rock and roll, soul, musica celta, àrab i índia, també folk, country i fins i tot, reggae.
Tot i haver-se dissolt fa dècades, Led Zeppelin continua venent àlbums i gaudeix d'una gran difusió radiofònica. Ha venut més de 300 milions d'àlbums en tot el món, dels que 111 milions només als Estats Units, cosa que els situa com una de les bandes de rock amb les vendes més elevades de la història.

El primer disc fou publicat el 12 de gener del 1969 i anomenant LED ZEPPELIN I, no van ser massa originals per triar els noms dels 4 primers àlbums. Aquest primer fou gravat, mesclat i editat en tan sols una setmana als estudis Olympic de Londres a l'octubre de 1968, amb només 30 hores d'estudi i gairebé sense assajar. Al principi, el públic britànic no respongué efusivament al llançament del disc, produït per Page, cosa que es convertiria en una constant al llarg de la història del grup i provocà que no publiqués senzills a Anglaterra. Escoltem els dos primers temes de la nit d’aquest àlbum debut, com son Communication Breakdown i Babe I'm Gonna Leave You. Tot això a la vostre emissora SANTS3RADIO i al vostre programa LAMEVAMUSICA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada