LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dimecres, 21 de gener del 2015

196 - TRACY CHAPMAN

Tracy Chapman, de qui escoltarem avui la seva musica neix a  Cleveland el 30 de març de 1964, es una cantautora afroamericana, que va ser criada per la seva mare en un ambient baptista. Malgrat no tenir gaire diners, la seva mare va reconèixer l'amor de Tracy per la música i li va comprar un ukelele quan tenia tres anys. Tracy va començar a compondre i tocar cançons a la guitarra a l’edat de vuit anys.
Durant la universitat, Tracy va començar a actuar al carrer i a tocar la guitarra a clubs i cafeteries de Cambridge a Massachussets. Brian Koppelman, estudiant de la mateixa universitat, la va sentir tocar i la dur fins al seu pare, Charles Koppelman, que la fitxa al 1986 per la seva discogràfica SBK. L’any següentent, i ja graduada, la ajuda a signar un contracte amb Elektra Records.

A Elektra va llançar el disc Tracy Chapman al 1988. L'àlbum va ser aclamat per la crítica, i va començar a fer gires i a tenir fans. El juny del mateix any actua al concert homenatge pel 70è aniversari de Nelson Mandela. D’aquest àlbum els temes Talkin' bout a revolution, Fast car i Baby can i hold you, van ascendir a les llistes d'èxits dels Estats Units, per arribar, fins i tot, al número 6. L'àlbum va tenir bones vendes, va ser multiplatí i va guanyar tres Grammy. Dons escoltem aquests tres primers temes de la nit a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada