LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 16 de desembre del 2013

145 CHUCK BERRY

Chuck Berry, un dels tres pares del rock and roll, juntament amb Bill Halley i Elvis Presley, es de qui escoltarem la música en el programa d’avui.
Com sàviament va dir John Lennon, si mai el rock'n'roll hagués de canviar de nom, es rebatejaria com a Chuck Berry, perquè segurament, si Elvis Presley és el rei, aquest espigat cantant guitarrista i compositor negre és el pare del rock. Només cal dir, que sense la seva essencial presència no existiria la música moderna tal com l'entenem ara.
Charles Edward Anderson Berry, o sigui CHUCK BERRY va néixer el 18 d'octubre de 1926 a la ciutat de St Louis, estat de Missouri, fill d'un contractista i diaca baptista anomenat Henry i una professora anomenada Martha .
Des de la seva infància es va dedicar a l'escoltar blues, de les melodies d’un del seus gran ídols Nat King Cole i del hillbilly, (música folclorica dels Estats Units), alhora que desenvolupava un notable talent per a l'escriptura poètica. També tenia temps per ficar-se en embolics i acabar en un reformatori per robatori d'armes. En un local anomenat Cosmopolitan Club i després del seu casament al 1948 amb Themetta Suggs, va fundar la seva primera banda, The Chuck Berry Trio. Al començament de la dècada dels 50, les actuacions del tercet resulta tot un èxit entre la comunitat negra, els primers a admirar la seva capacitat de traslladar els frasejos del country al R & B, creant unes composicions de ritme jovial i ànima juvenil caracteritzades per uns infecciosos i adhesius riffs. La musica que escoltarem avui es considerada com autèntics himnes del rock and roll. Comencem amb uns temes que també van gravar els Beatles com Rock and Roll Music, Roll over Beethoven i Back in the USA, que si be no va ser gravada per ells va servir com a inspiració als Beatles pel seu Back in the USSR. I ho escoltem ara mateix al vostre programa de LAMEVAMUSICA a SANTS3 RADIO. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada