LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 7 d’octubre del 2013

135 Luciano PAVAROTTI

Tenim al programa de LAMEVAMUSICA d’aquesta setmana un dels millors tenors lirics de la historia, per no dir el millor de la seva època LUCIANO PAVAROTTI.
Nascut a Módena al 1935 fill de una mare treballadora i de pare forner i tenor aficionat, va tenir una infància feliç pero humil, amb pocs recursos econòmics.
Les seves primeres influencies provenen del seu mateix pare que va fer alguna gravació, pero el seu ídol va ser Giuseppe Di Stefano. Als nou anys comença a cantar amb el seu pare en el cor d’una petita església local.   El jove Luciano decideix no seguir la carrera musical immediatament i estudia per ser mestre de educació fisica. 
Al cap de un temps torna al cant amb el tenor Arrigo Pola marxa’n al Japo per apendre i perfeccionar la tècnica i en els següents anys entra de ple en el mon de opera i el cant mentre continuava els estudis. El primer exit es una actuació amb el seu pare a Gales al Festival de Llangollen, guanyant el primer premi. Al 1965 debuta a l’Scala de Milà sol•licitat específicament pel director Herbert Von Karajan per fer la Boheme de Puccini, va ser tan gran el seu èxit que a l’any següent torna’n a contractar-lo per fer la Misa de Requiem en memòria de Arturo Toscanini.
La musica que escoltarem avui del Luciano Pavarotti seran àries d’òpera, musica italiana i altres cançons molt reconegudes que amb la veu d’aquest tenor tenen un altre dimensió. Començem amb els dos primers temes, primer una cançó escrita pel cantautor italià Lucio Dalla el 1986, dedicada a Enrico Caruso, una gran llegenda de l'òpera italiana  no queda clar el significat de la cançó, simplement parla del dolor i anhels d'un home que es a punt de morir, mentre que mira als ulls d'una nena que era molt estimada per ell, el titol d’aquest tema CARUSO i desprès FUNICULI FUNICULA una famosa cançó napolitana composta al 1880 i commemora l’obertura del primer funicular del Mont Vesuvi i ho escoltem a la sintonia 103,2 de SANTS3RADIO i al teu programa de LAMEVAMUSICA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada