LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 1 d’abril del 2013

115 - BEBO VALDES


Faré avui un programa homenatge per aquest pianista, compositor, arranjador i director d’orquestra que ens abandonà el 22 de març d’enguany a la ciutat d’Estocolm amb 94 anys. Ell, ja ho haureu endevinat es Dionisio Ramón Emilio Valdés Amaro, però conegut mundialment com a BEBO VALDÈS.
Fou music de jazz i de musica cubana i és considerat una de les figures centrals de la música cubana junt a altres músics com el contrabaixista Israel López Cachao o Julio Cueva. També el seu fill Chucho Valdés és un reconegut pianista.
Bebo neix el nou d’octubre del 1918 a Quivican, molt a prop de La Havana i de ben petit amb tan sols 7 anys comença els estudis de piano, es trasllada a la capital cubana als 18 anys per  continuar els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de l'Havana amb il·lustres mestres com Harold Gramatges i Oscar Muñoz Boufartique.  
I per retre un homenatge al BEBO VALDES he triat un àlbum amb el que va guanyar dos premis Grammy al 2001, aquest disc es EL ARTE DEL SABOR gravat a Nova York, amb un trio format per ell mateix i dos contemporanis, compatriotes i figures indiscutibles de la musica cubana i del jazz per excel·lència, com son el magistral baixista Israel CACHAO Lopez i Carlos PATATO Valdés. Així dons prepareu-vos per gaudir d’aquest inigualable trio de jazz llatí.
I com que es musica molt cubana si teniu bones cames i ritme prepareu a la parella o vosaltres soles o sols, perquè tenim boleros, congues i guarachas aixi que deixeu-vos anar amb aquest compassos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada