LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dissabte, 10 de juny del 2017

306 - JAMES TAYLOR

Musica tranquil•la d’un cantautor i guitarrista estat unidenc amb cinc premis Gramy i inclos al Salo de la Fama del Rock al 2000, i un dels artistes mes venuts de tots els temps. Dons serà la que escoltarem avui en la veu de JAMES VERNON TAYLOR, conegut com a JAMES TAYLOR nascut el 12 de març de 1948 a Boston. La carrera de Taylor va començar a mitjans dels anys seixanta, però va trobar el seu públic a inicis dels setanta cantant cançons acústiques suaus i sensibles. Taylor va formar part d'una onada de cantautors suaus que inclou a Carole King, Joni Mitchell, John Denver, Jackson Browne i Carly Simon, amb qui es va casar més tard. Va ser precisament l'èxit comercial de Taylor que va obrir el camí per a tota aquesta generació de cantautors. El seu primer àlbum, James Taylor (1968), va ser el primer àlbum publicat pel segell discogràfic de The Beatles, Apple Records, i va comptar amb la col·laboració de George Harrison i Paul McCartney del que he triat Carolina in my mind. El seu primer èxit aconseguint el Top 10 hit en les llistes americanes va ser Fire and Rain, una cançó introspectiva sobre diferents etapes de la vida de l'artista, inclosa la seva estada en un hospital mental on va ser internat per recuperar-se d'episodis d'ansietat augmentats amb el consum de drogues, que superaria definitivament en els anys 80, segons ell mateix ha confessat. Escoltem-les a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Sweet Baby James va ser el segon àlbum del cantautor James Taylor. Gravat a finals de 1969 per Warner Bros Records, es va publicar al febrer de 1970. Va aconseguir el lloc número 3 a la llista d'àlbums Billboard 200, i l'any següent, el senzill «Fire and Rain» va aconseguir el mateix lloc en el Billboard Hot 100. Dons d’aquest àlbum he triat el títol homònim Sweet Baby James i STEAMROLLER que escoltem tot seguit a LAMEVAMUSICA. Sou a SANTS 3 RADIO.
El següent LP llançat per James Taylor va vendre més d'un milió de còpies, Mud Slide Slim and the Blue Horizon, que inclou el single You've Got a Friend, tema escrit per la seva bona amiga Carole King. Per aquest enregistrament va guanyar un Grammy en 1971 al millor cantant pop masculí, també destaca en aquest disc la cançó LONG AGO AND FAR AWAY. Al 1972, Taylor torna a guanyar un disc d’or per les vendes del seu LP One Man Dog, del que he tritat Don't Let Me Be Lonely Tonight.
James Taylor va passar la major part de 1973 gaudint de la seva nova vida com un home casat i no va tornar a l'estudi de gravació fins a gener del 1974, quan van començar les sessions per al seu cinquè àlbum Walking Man del que escoltarem la cançó que dona títol a l’àlbum Walking Man, a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
La sort artística de James Taylor es va disparar de nou al 1975 quan l'àlbum d'or GORILA va proporcionar un dels més grans èxits, una versio de How Sweet It Is (To Be Loved By You),  de Marvin Gaye, que ofereix la veu de la seva dona Carly en els cors aquest álbum Gorilla va incloure tambe dos grans hits per les llistes dels Estats Units com son Mexico i Dont let me be lonely tonight.. Escoltem-les a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO
Seguint al seu últim disc del 1976 amb la Warner Brothers, el seu àlbum In the Pocket, del que no escoltarem cap dels seus temes, James Taylor va canviar de companyia discogràfica, signant amb Columbia Records i essent un dels seus discos més reeixits: JT editat al 1977 guanyant disc doble platí. Trobem temes com Your Smiling Face, Honey Don't Leave L.A. i Handy man que escoltem a LAMEVAMUSICA A SANTS3RADIO.
Avui hem arribat fins l’any 1977 en la musica de JAMES TAYLOR, en propers programes continuarem fins a l’actualitat i tan sols queda acomiadar-nos de tots vosaltres amb els darrers temes de James Taylor com son SECRET O LIFE i LOOKING FOR LOVE ON BROADWAY.

Celebraré que haguem gaudit plegats del programa, agrair la col·laboració d’en Jordi Lozano el nostre tècnic. Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a la web de Sants3radio. Soc Antoni Romero a la creació del programa i tan sols queda desitjar-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada