LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 2 de juny del 2017

305 - MANU CHAO

Manu és conegut per la seva lluita per la llibertat i pels seus ideals polítics, moltes de les cançons de Chao parlen sobre l'amor, la vida en els guetos i la immigració, atès que la família del cantant va emigrar d'Espanya a França durant els anys de la dictadura de Francisco Franco. El seu millor amic, Jorge Abascal, va ser de gran influència en les seves idees polítiques vinculades a l'anarquisme, que es poden veure reflectides en moltes de les seves cançons, especialment en CLANDESTINO, Ja us he dit que el programa d’avui el dediquem a MANU CHAO. Al 1987 forma la banda Mano Negra que varen dissoldre-la al 1994. Així es com al 1998 edita el seu primer disc en solitari que anomena CLANDESTINO, on trobem la cançó homònima i també DESAPARECIDO i BONGO BONG. Escoltem-les a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Aquest primer àlbum de MANU CHAO va guanyar el premi al millor àlbum de música World en els premis Victoires de la Musique de 1999. Van vendre més de 5 milions de còpies. L'èxit de Clandestíno a tot el món, amb més de tres milions d'exemplars venuts, no va fer que Manu tornés a plantejar-se una gira convencional. Al contrari, es va embarcar en la inclassificable Feira das mentiras, un espectacle circense amb què va recórrer el nord d'Espanya. Escoltem tres temes mes com son, Je ne t'aime plus, Mentira i Luna y sol. Sou al programa de LAMEVAMUSICA de SANTS 3 RADIO.
El que encara no havia dit es que Manu Chao va neixer com José Manuel Arturo Tomás CHAO Ortega, el 21 de juny de 1961 fill d’una basca i un gallec emigrats a Paris. Quan va créixer va estar envoltat per molts artistes i intel·lectuals, la majoria dels quals eren coneguts del seu pare. Chao cita gran part de la seva experiència d'infància com a inspiració per a algunes cançons.
Continuem amb la seva bona musica Minha Galera i La despedida, que escoltem ara mateix a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
Malgrat quatre anys de relatiu silenci i allunyat dels mitjans, quan MANU CHAO publica Próxima estación... Esperanza, la seva dimensió social no havia deixat de créixer. Les cançons de Clandestino, de les que The New York Times catalogava com la «música del segle XXI», es cantaven als carrers d'Espanya durant les protestes contra la Llei d'Estrangeria a principis de 2001, sembla que sigui ara. No n’aprendrem mai. Musica d’aquest segon disc Merry Blues, Bixo i La primavera, son els tres temes que escoltem tot seguit a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
El nou disc Próxima estación.. Esperanza, gravat aquest cop amb una banda estable, no era tan sòlid com l'anterior, però la repetició de la fórmula, arrels llatines, unes poques i senzilles trames rítmiques sobre les que va desgranant melodies en diversos idiomes, va funcionar per mantenir a Manu Chao com un dels artistes més populars i fins i tot com un dels líders d'opinió de la nostra era. D’aquest disc escoltem ME GUSTAS TU i MI VIDA a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
A Barcelona MANU CHAO va oferir al 2001 un concert gratuït a la plaça de Catalunya que va aglomerar tal quantitat de gent (s'estima que unes 90.000 persones) que els seus accessos van quedar bloquejats al trànsit. Al llarg de la seva gira, però, la premsa el va interrogar més sobre el seu activisme polític i l'alçada gairebé mítica que estava adquirint la seva figura: viatger impenitent, membre del moviment Attac, simpatitzant dels zapatistes i de la legalització de la marihuana, impulsor d'una infinitat de projectes, etc.6 l'àlbum va ser un èxit instantani, conduint a una reeixida gira que va resultar en l'àlbum en viu de 2002, Radio Bemba Sound System. Pero continuem amb la musica de ESPERANZA amb TRAPPED BY LOVE, LE RENDEZ VOUS i PAPITO, aqui a LAMEVAMUSICA. 
Arribem al final del programa de la setmana dedicat a MANU CHAO escoltant dos temes de dos discos en directe primer escoltem del concert de Barcelona la RUMBA DE BARCELONA i CASA BABYLON aquesta del concert a Baiona. I ja tan sols queda acomiadar-nos del programa, celebraré que haguem gaudit plegats del programa, agrair la col·laboració d’en Jordi Lozano com sempre el nostre tècnic i recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre ....a la web de Sants3radio. Soc Antoni Romero i tan sols queda desitjar-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada