LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dimecres, 26 d’octubre del 2016

273 - Django Reinhardt & Stephane Grappelli

El guitarrista Django Reinhardt i el violinista Stéphane Grappelli ocupen llocs únics en la història de la música de jazz. Com els pilars del quintet del Hot Club de França, que són els primers músics europeus per influir directament en el que estava en el seu apogeu un gènere basat en l’American-complet.  Escoltarem dons la musica d’aquests dos grans del jazz europeu i mundial i els temes d'aquesta compilació corresponen al doble àlbum The Ultimate Collection que han estat digitalment remasteritzats, i compten amb totes les seves grans cançons, de las que he triat les que mes m’agraden i que tenen cabuda en el temps que dura el nostre programa.
Jean Baptiste Django Reinhardt neix a Liberchies, Bèlgica el 23 de gener de 1910 morint a l’edat de 43 anys a Fontainebleau, va ser un guitarrista de jazz d'origen gitano sinti.
Es tracta del primer músic de jazz originari d'Europa que va exercir una influència similar a la dels grans artistes estat unidencs. La seva música és el resultat de la fusió entre el swing i la tradició musical gitana de l'est europeu, el que es coneix en anglès amb el nom de Gypsy jazz i en francès com Jazz manouche i nosaltres com a Jazz gitano. 
El seu company habitual era Stéphane Grappelli parisenc nascut el 26 de gener de 1908 que mora el 1 de desembre de 1997, violinista i jazzman francès. Forma part dels grans violinistes de jazz del segle XX i va crear, amb el seu company Django Reinhardt el «Quintette du Hot Club de France». Escoltem ja la seva musica, si sou amants de las pel·lícules d’en Woody Allen les recordareu en molts dels seus films. Som-hi, amb els primers títols composats pel duet, Swing Guitars, Nuages i Djangology. Sou a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada