LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dimarts, 18 de març del 2014

158 CAETANO VELOSO

La musica que avui escoltarem es la d’un brasiler il·lustre que neix a Santo Amaro de Purificaçao el 7 agost de 1942, amb el nom de Caetano Emanuel Viana Teles Veloso, pero que es conegut com a CAETANO VELOSO, compositor i cantant brasiler molt popular i influent. A finals de la dècada del 1960 va impulsar, junt amb Gilberto Gil, el moviment tropicalista, que va marcar per sempre més música popular brasilera, obrint-la a la música pop sense renunciar a la personalitat cultural brasilera, associant-la al moviment hippie, i utilitzant-la com a eina de transformació social i política. El seu llançament a l'escenari brasiler va ser promogut per la seva germana i important cantant Maria Bethània
Als 17 anys va descobrir la bossanova a través de la música del bahià Joao Gilberto, a qui va conèixer personalment l'any 1965. Del 1960 a 1962 va treballar escrivint crítiques de cinema al Diário de Notícias, dirigit pel cineasta Glauber Rocha. També va aprendre a tocar la guitarra i cantava en bars de Salvador de Bahia amb Maria Bethânia. L'any 1963 començà estudis universitaris de filosofia i aquest mateix any ell i Maria Bethânia coneixen Gilberto Gil i Gal Costa. L'amistat de tots quatre dóna lloc a un nucli artístic de gran importància per l'evolució de la música popular brasilera. Coneix també el músic Tom Zé, així com les germanes Andréia ("Dedé") i Sandra Gadelha. La primera es casaria amb ell i la segona amb Gilberto Gil. Ja que hem anomenat tots aquests intèrprets de la musica brasilera, dins la musica que avui escoltarem tenim molts temes pero comencem amb el disc Brasil editat al 1981 que compta amb Caetano Veloso, Gilberto Gil, Joao Gilberto i la seva germana Maria Bethania i a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO escoltem Aquarela do Brasil LADY i Disse Alguém.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada