LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 3 de maig del 2019

390 - DJAVAN


Tornarem a escoltar bona musica brasilera, dons porto tota una temporada en sense fer cap programa dedicat en aquesta musica o als seus magnífics cantants. I per que no es perdi el valor d’aquest país, encara que el governi qui el governa, he triat a DJAVAN i el seu primer àlbum doble en viu gravat en viu al Teatre Joao Caetano de Rio de Janeiro al juliol de 1999 i que anomena Djavan Ao Vivo, i com a celebració dels 25 anys de carrera de Djavan. L'àlbum inclou 24 cançons de les que dues son noves cançons, "Acelerou" i "Um amor puro", que es van convertir en èxits a la ràdio brasilera i que escoltarem al llarg del programa. Com es natural no podrem escoltar els dos Cds per manca de temps, així dons comencem amb el primer disc i els dos primers títols SAMURAI i AZUL al vostre programa de LAMEVAMUSICA.
DJAVAN Caetano Viana, neix a Maceió al Brasil el 27 de gener de 1949, fill d'una mare negra bugadera a qui agradava cantar cançons de Angela Maria i Nelson Gonçalves i un pare blanc que treballava com a venedor de carrer. Es cantant, compositor, productor i guitarrista que combina ritmes tradicionals d'Amèrica del Sud amb la música popular dels Estats Units, Europa i Àfrica. De nano compartia la musica amb el futbol com a migcampista en un equip de la seva ciutat. Als 23 anys arriba a Rio de Janeiro per provar sort en el mercat de la música. Entre els seus èxits musicals destaquen molts dels títols com SINA i MEU BEM QUERER que escoltem tot seguit a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
En els anys 1975-76 a les seves hores lliures d’actuacions compon mes de 60 temes , una de elles l’animat samba Fato Consumado, que en aquest directe es interpretat a la guitarra i amb un trombó de gafieira. També grava 3 discos A voz, o Violao i la Música de Djavan, un disc de samba sacsejat, sincopat i diferent de tot el que es feia en l'època. Durant els tres anys següents grava un disc per any i aquell 1981 grava el disc Seduzir del que Faltando Um Pedaço i Seduzir son un dels títols mes reeixit. Escoltem aquests temes a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Aquest àlbum Djavan Ao Vivo fou molt aclamat pels crítics de musica, de fet Allmusic, revista important en el mon de la musica, el va avaluar amb un 4,5 sobre 5 estrelles. Aquest doble disc va ser un èxit de vendes, rebent un certificat de diamant, per a vendes que van superar el milió de còpies, tenint la unió del volum 1, que va rebre doble certificat de platí i del volum 2, que també va rebre un certificat de doble platí. Mes musica d’aquest bon àlbum com son Eu Te Devoro i Boa Noite, que ja sonen al vostre programa de LAMEVAMUSICA.
I acabem el programa d’aquesta setmana dedicat a DJAVAN i el seu disc DJAVAN AO VIVO, escoltem les dues noves cançons compostes per aquest directe, Acelerou i Um amor puro, que com us deia al inici del programa es van convertir en èxits a la ràdio brasilera, i aquest dos temes em serveixen per acomiadar el programa de la setmana. Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres i repetim dilluns. I sempre a Sants3radio.cat/lamevamusica. El nostre tècnic Roger Gonzàlez i qui us parla Antoni Romero us desitgem MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada