LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dissabte, 23 de juny del 2018

353 - TXA,TXA, TXA


Demà dissabte 23 de juny celebrarem una festiva revetlla de Sant Joan, l’origen d’aquesta celebració de la Nit de Sant Joan és pagà i forma part del grup de festes solsticials, com el Nadal. Amb una tradició que es remunta a molt abans de la implantació del cristianisme, és un culte al sol, a l’allargament del dia, pel solstici d’estiu. La festa de la Nit de Sant Joan a la ciutat de Barcelona és molt antiga, sobretot amb la presència central de les fogueres, perquè és creença comuna que les flames allunyen i espanten els mals esperits que campen durant aquesta nit, dons tot recordant aquelles festes avui el programa anirà de musica ballable i aquesta serà el TXA-TXA-TXA. I comencem amb l’orquestra Martini i dos temes com son AMADO MIO i SWAY, que ja sonen a LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
De fet, al segle XVIII ja es van dictar lleis que pretenien posar fre als focs d’artifici i a les fogueres dins la ciutat, cosa que fa suposar que aleshores la tradició ja era molt assentada. Però la festa s’ha mantingut fins avui a desgrat de les prohibicions i les restriccions durant el segle XX. No fa masses anys a la ciutat de Barcelona es celebraven als terrats i patis revetlles particulars amb tota mena de balls. Continuem amb el Txa-txa d’aquesta nit i Santana ens ofereix CORAZON ESPINADO, despres tenim a R.Mitchell amb AMOR BOIX (LOVEFOOL) i Marc Anthony amb el seu I NEED TO KNOW. I ja sonen a LAMEVAMUSICA.
El 23 de juny a la tarda la Flama del Canigó arriba a la plaça de Sant Jaume, on és rebuda per les autoritats municipals, l’Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat, mentre sona la cançó «Muntanyes del Canigó». Tot seguit, els representants de cada barri agafen el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat. Amb l’encesa de les fogueres comencen les revetlles a les places i carrers dels barris barcelonins i, paral·lelament, els sopars populars, espectacles pirotècnics, balls i molta gresca fins a la matinada. Ara el veneçolà Oscar d’Leon ens ofereix CACHITO MIO i els Giants of Latin amb CHIQUITA BONITA i BONITO Y SABROSO. Sou a SANTS3RADIO –LAMEVAMUSICA-
La menja més tradicional d’aquesta diada és la coca de Sant Joan, que actualment es presenta en moltes varietats: n’hi ha amb fruita, pinyons, llardons i n’hi ha de farcides amb crema o bé amb nata. Es una derivació del tortell amb ous que es menjava antigament, una gran peça rodona amb clares reminiscències de culte al sol. Segons el cuiner Ignasi Domènech, la coca de Sant Joan ha de tenir una mida canònica, el doble de llarg que d’ample. Continuem ballant amb aquest ritmes llatins i tenim tres cançons mes, la primera CHILLY CHA-CHA amb Jessica Jay, la seguirà Johny Hates amb Shattered Dreams i despres es el tigre Tom Jones que ens ofereix el seu famós SEX BOMB i que son les que escoltem tot seguir a  LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
La revetlla de Sant Joan coincideix amb la festa major de la Marina del Port, conegudes com Bacanals de Barcelona. Entre el 22 i el 25 de juny, la plaça de la Marina de Sants i els seus voltants es tenyeixen de festa, música, gastronomia, espectacles, correfocs i activitats familiars. Els Diables del Port encendran la foguera de Sant Joan, tot donant pas al sopar i al ball de revetlla amb orquestra. Consulta totes les activitats al programa de la festa. Lou Vega i el seu Gentleman, mentre que Julio Iglesias ens recorda el seu GOZAR LA VIDA i es Mighty Dab Cats qui amb la seva MAGIC CARPET RIDE ens conviden a ballar aquests tres txa-txes.
I arribem al final del programa d’aquesta revetlla de Sant Joan, que finalitza amb la Jennifer Lopez i el seu tema LET’S GET LOUD a qui segueix TI AMO TI AMO de l’Alexia i que acomiada el programa d’avui. Com sempre agrair la col·laboració d’en Roger Gonzalez el nostre tècnic. Sabeu que som amb vosaltres tots els divendres i dilluns. I sempre a Sants3radio.cat/lamevamusica. Soc Antoni Romero a la creació del programa i tan sols queda desitjar-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada