LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 15 de juny del 2018

352 - GREGORY PORTER - Liquid Spirit




Mesura 1 metro i 95 cmts., pesa 115 quilos i va ser jugador de futbol americà. No va estudiar música, però ha triomfat i de quina manera com a cantant de jazz i de soul. El seu nom GREGORY PORTER. Neix el 4 novembre de 1971 a Sacramento –California- i al 2014 va guanyar un premi Grammy per millor Àlbum de Jazz Vocal pel seu disc Liquid Spirit, després que els seus dos primers discos foren també nominats però en sense aconseguir el premi desitjat. Porter es un dels artistes més emotius i fàcilment identificables, és un artista únicament atractiu que té una rara habilitat per combinar les subtils tendències del jazz amb una ànima profunda impulsada per l'evangeli.
Tot i haver-se fet famós en els últims anys, Porter ja és àmpliament considerat com un dels millors cantants de la seva època, un artista amb actuacions en viu dinàmiques i enèrgiques que segueixen sent el públic a banda i banda de l'Atlàntic, com la que va fer al nostre Liceo de Barcelona el passat 13 de març. I comencem a escoltar aquest LIQUID SPIRIT el seu tercer disc, en el màxim que ens doni el programa, amb dos temes escrits per ell mateix com son NO LOVE DYING i LIQUID SPIRIT i també la cançó de Abbey Lincoln i Max Roach LONESOME LOVER a LAMEVAMUSICA.
Arrelat en una tradició jazzística que informa el seu so carregat d'ànima, GREGORY PORTER aquest disc Liquid Spirit gira entre balades delicades i líricament reflexives, amb conduccions i ritmes d’influencia bop, com també soul i números amb migs tempos, tots els quals posen en escena el regal innat per a la melodia i demostren que pot travessar la divisió artística però sovint comercialment traïdora. En aquest àlbum Porter conserva els mateixos músics que l'acompanyaven en els seus dos discos anteriors: el pianista i director musical Chip Crawford, el bateria Emanuel Harrold, el baixista Aaron James, el saxo alt Yosuke Sato i el saxo tenor Tivon Pennicott. Ara sonaran tres temes, tots ells de composició Gregory Porter com son WATER UNDER BRIDGES, HEY LAURA I MUSICAL GENOCIDE, A LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO. 
A la balada tendra WOLFCRY només l'acompanya el pianista Chip Crawford, és tan genial i melòdicament rica que podria ser fàcilment cantat per un jove Nat King Cole, el seu ídol gracies a les influencies de la seva mare, ministra de l’església i gran seguidora d’aquest gran cantant. Mentre que la forma en què ell i la seva banda es mouen a través del blues, el jazz, l'evangeli i el R & B, simultàniament, el trobem amb aquest declamatori i impressionant  FREE, de Nak i Zak Najor i també del mateix Porter i els escoltem a LAMEVAMUSICA aqui a SANTS3RADIO.
El New York Times va qualificar a Gregory Porter com "un cantant de jazz de presència emocionant, un baríton en auge amb un regal per a la refinació i un augment sostingut" en la seva ressenya que referia a aquest àlbum Liquid Spirit, que avui escoltem. BROWN GRASS és una cançó d'amor per estar segur, però més trist, aquí Porter articula les controvèrsies de forma senzilla i honesta, i per tant de forma ressonant, escoltem-la junt amb WIND SONG i THE in CROWD, Som a LAMEVAMUSICA aquí a SANTS3RADIO.
I ja tan sols em queda acomiadar el programa dedicat a GREGORY PORTER finalitzant-lo amb MOVIN’ i WHEN LOVE WAS KING, però ens quedem en sense escoltar el darrer tema del disc per problemes de temps. Tindrem noves ocasions per continuar amb les seves cançons, perquè aquest baríton dona per escoltar en altres programes, i si us interessa veure'l en directe, aquest estiu actuarà al Universal Music Festival de Madrid el proper 23 de juliol. Sabeu que si voleu tornar a escoltar aquest o qualsevol altre programa els trobareu a SANTS3RADIO.CAT/LAMEVAMUSICA.
SALUT per a totes i tots i recordeu que tots els divendres i dilluns som amb vosaltres i en directe.  Roger Gonzàlez com a tècnic de so i Antoni Romero amb la creació del programa. Molt bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada