LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 23 de febrer del 2018

336 - DUSTY SPRINGFIELD


Dusty Springfield neix a Londres el 16 abril 1939 i mora al 1999 poc després de diagnosticat un càncer de mama, tan sols amb 59 anys. Pocs dies després, entraria de manera pòstuma en el Rock and roll Hall of Fame, en una cerimònia a Nova York. Aquell mateix any, la Reina Isabel II d'Anglaterra li va concedir l'Ordre de l'Imperi britànic. Va ser una cantant de pop soul gaudint d'una gran popularitat durant els anys 60s. I precisament l'any 1964 treu tres àlbums, en el primer trobem cançons com aquesta Anyone Who Had A Heart, del segon àlbum una cançó amb clares influències dels grups femenins de soul aquest I Only Want to Be With You i del tercer disc Heartbeat. Dons aquests tres temes son els que sonen a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
El seu pare, admirador de la musica clàssica i el jazz li va transmetre la seva passió, i ja des d'una edat molt primerenca Dusty Springfield va començar a mostrar interès pel jazz, el blues i va pendre com a referencia per la seva carrera l'artista estat unidenca PEGGY LEE. Va iniciar els seus primers passos forman un grup vocal femeni i a la seva dissolució crea un nou grup amb els seu germà Tom, obtenint algun exit. Del tercer disc del 1964 tenim els temes I Just Don't Know What To Do With Myself, Wishin' and Hopin' i Summer Is Over. que escoltem tot seguit a LAMEVAMUSICA de SANTS 3 RADIO.
Dusty Springfield va mantenir la seva notorietat durant els següents anys, col·locant en els primers llocs de les llistes d'èxits amb cançons com You Don't Have to Say You Love Me, que va aconseguir el número 1 en el Regne Unit i que es va mantenir durant 13 setmanes seguides. Així l'any 1967 i del seu disc WHERE AM I GOING trobem el títol BROKEN BLOSSOMS, que ja sonen a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Altres singles emblemàtics de Dusty Springfield que corresponen al 1967 van ser Sunny, Losing You o The Look of Love, cançó composta per Burt Bacharach i Hal David i que va ser el tema principal de la banda sonora de la pel·lícula Casino Royale. També va presentar un programa a la televisió britànica dedicat al soul anomenat The Sound of Motown. Escoltem-les a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO
I'll Try Anything és un single de 1967 de Dusty Springfield que va arribar al Top 20 del Regne Unit i també del mateix any trobem SWEET LOVER NO MORE i per recomanació de Douggie Reece el baixista de la seva banda va gravar  Am I The Same Girl a l'agost de 1969, aquesta pista va marcar l'última aparició de Springfield en el Regne Unit dels anys 60, encara que no va ser un gran èxit, estancant-se en el número 43, escoltem-les a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO
Dusty Springfield va començar a perdre popularitat a causa de l'auge del rock psicodèlic i la cultura hippie, plantejant-se un nou enfocament a la seva música per adequar-se a la nova situació. Així, dos anys més tard gravaria el seu àlbum més emblemàtic, Dusty in Memphis, i encara que no va aconseguir recuperar l'èxit massiu, si va obtenir el reconeixement dels crítics, que el van considerar el seu millor treball. El tema més conegut del disc, Son of a Preacher Man va ser versionat per Aretha Franklin poc després, dons l'escoltarem acompanyada pel tema I Close My Eyes and Count to Ten a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO
I finalitzo el programa amb SPOOKY i A SONG FOR YOU que acomiada el programa de la setmana dedicat a Dusty Springfield. Celebraré que haguem gaudit plegats del programa, agrair la col·laboració d’en Roger Gonzàlez el nostre tècnic i recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a SANTS 3 RADIO.CAT/LAMEVAMUSICA. Soc Antoni Romero a la creació del programa i tan sols queda desitjar-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada