LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

diumenge, 4 de febrer del 2018

333 - EL ULTIMO DE LA FILA

M'agrada molt el duet que escoltarem avui sobre tot en actuacions en directe i per tant he triat el seu disc en directe editat al 1995 i que correspon a molts dels seus concerts. Ells son EL ÚLTIMO DE LA FILA. Es un doble àlbum amb un total de 27 cançons, que anirem escoltant amb l'ordre que van sortir en els seus discos originals. Per tant els primers temes que escoltarem son QUERIDA MILAGROS del primer disc del 1985 mentre que del seu segon que titulant Enemigos de lo ajeno he triat Aviones plateados i INSURRECCION. Sou a LAMEVAMUSICA a SANTS3RADIO.
Després dels seus dos primers discos van decidir donar-li un rentat de cara als seus millors temes en un nou estudi a Londres, d'aquesta manera va sortir el seu LP Nuevas mezclas i al 1988 el grup es va desplaçar a França per gravar Como la cabeza al sombrero, un disc de caràcter més intimista, molt acústic i més comercial, i en poc temps es va guanyar el títol de obra mestra i és, per a molts dels seus seguidors, el seu millor disc. Cançons com «Sara», A veces se enciende i Llanto de passión van sonar per totes les emissores, convertint el disc en un supervendes. Escoltem-les ja a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
Potser no cal dir-ho per que tothom deu saber que el ULTIMO DE LA FILA el forman Manolo Garcia i Quimi Portet que es coneixen al festival Rock de Lluna, al juny de 1981, on tant Los Rápidos com Kul de mandril eren dos dels grups convidats. Com Manolo estava buscant un nou guitarrista per al seu grup, van decidir incorporar a Quimi Portet i aixi comença l'aventura. Al 1990 i canviant de companyia discogràfica llença'n el seu següent disc “Nuevo pequeño catalogo de seres y estares”, que es considerat el disc més estrany i experimental del grup, però obten un gran exit i ho demostra les grans vendes que va obtenir. En aquest disc donen un protagonisme major als teclats i els sons de fons i atmosfèrics, amb èxits com Canta por mi, Cuando el mar te tenga i Del templo a la taberna, que ja sonen a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO.
Astronomía razonable es el sisè àlbum de EL ULTIMO DE LA FILA que llencen al 1993 , amb aquest disc aconsegueixen prop d'un milió de còpies venudes a Espanya i un gran èxit. Es va mantenir diversos mesos consecutius com a número 1. En el seu so van tornar a predominar les guitarres (tant elèctriques com acústiques i espanyoles) i les lletres respiraven un to líric i surrealista que recordava la seva etapa de final dels anys 1980, essent el disc que més balades incloïa. El disc conté algunes de les cançons més conegudes del grup com El que canta, su mal espanta, Como un burro amarrado a la puerta del baile i Mar antiguo. Sou a LAMEVAMUSICA.

Després d'un any sabàtic, el 1995 tornen amb un altre disc: La Rebelion De Los Hombres Rana, el grup va decidir arriscar-se amb un so més fosc i uns ritmes més lents, propers al mig temps, que no van arribar a agradar a tots els seguidors, però que amagaven cançons destacades com SIN LLAVES i Que bien huelen los pinos!. El 13 de gener de 1998 el grup anunciava la seva dissolució, al·legant que ja havien donat tot el que podien junts i que ara els venia de gust provar sort en solitari seguint cadascun el seu propi camí. Desitjar-vos que hagueu gaudit tant com nosaltres de les cançons de EL ULTIMO DE LA FILA, agrair la feina del nostre tècnic Roger Gonzàlez i recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre ....a Sants3radio.cat/lamevamusica Soc Antoni Romero i tan sols queda dir-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada