LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 12 de gener del 2018

329 - Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim

En el programa de la setmana tenim dos dels mes grans de la musica del segle 20, un estat estatunidenc FRANK SINATRA considerat per molts com el millor cantant popular de la història, el seu repertori es basa en l'obra dels compositors més importants populars nord-americans i la seva categoria artística es fonamenta en unes considerables qualitats com a intèrpret que li permeten transmetre les emocions i sentiments implícits en les lletres de les cançons. Tècnicament, es caracteritza per la seva precisió acurada en el fraseig i el seu domini del control de la respiració.
I l'altre gran es Antônio Carlos Jobim compositor, pianista i cantant brasiler i un dels principals impulsors de la renovació de la música popular de Brasil, que els anys seixanta abocà en la Bossanova. Moltes de les seves composicions, entre les quals Garota de Ipanema son populars arreu del món. Dons aquest dos grans de la musica varen editar al 1967 el disc “Francis Albert Sinatra & Antônio Carlos Jobim”, que anirem escoltant en l'ordre mateix del disc i que comencem amb aquesta GAROTA D'IPANEMA a la que seguirà DINDI. Sou a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
El 1967, la bossa nova s'havia fet molt popular dins del jazz i el públic popular tradicional, però Frank Sinatra no havia gravat cap material influenciat per la musica de Brasil. Sinatra va decidir enregistrar un àlbum de bossa nova amb el compositor principal del gènere, Antonio Carlos Jobim. Es van concentrar en els temes originals de Jobim, afegint tres clàssics americans: Baubles, Bangles and Beads, Change Partners, i I Concentrate on You , que escoltem tot seguit a LAMEVAMUSICA. Sou a SANTS 3 RADIO.
Arranjat per Klaus Ogerman i amb Jobim a la guitarra i cors, Francis Albert Sinatra i Antonio Carlos Jobim, fan que aquest sigui un disc silenciós i tranquil que usa els ritmes llatins com a fonament, no com a punt focal. Recolzat per un arranjament relaxat i simpàtic com de llautó silenciat, percussió de brunyit, cordes suaus i la guitarra lenta de Jobim, Frank Sinatra es converteix en un espectacle especialment destacat; mai ha sonat tan subtil, subratllant totes les línies que ofereix i mostrant tècniques vocals que mai abans havia mostrat. I en aquest temes ho comprovarem Quiet Nights Of Quiet Stars, How Insensitive i Meditation, a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Es molt possible que aquest disc sigui una mica espes i subestimat per ser plenament apreciat amb una sola escolta. Després d'escoltar-lo unes vegades mes, l'àlbum comença a funcionar lentament sota la pell d'un oïdor, i emergeix com un dels seus àlbums més gratificants dels anys 60. I amb aquestes dues cançons If You Never Come To Me i Once I Loved que comencen a sonar tot seguit acaba l'àlbum pero no el programa, no marxeu que continuem a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO
Per sort Frank Sinatra va deixar molta i molta musica en tots els seus anys de cantant i de tota mena, per continuar el programa i que no baixi en cap moment el vostre interès he triat AT THE SANDS, el primer àlbum en viu de Frank Sinatra, gravat a l'abril de 1966, en un relaxat espectacle de clubs de Las Vegas. Per aquelles dates Sinatra va treballar amb Count Basie i la seva orquestra, que va ser dirigida per Quincy Jones i que comença al estil americà d'aquells anys, amb la veu del presentador i els primers temes que son Come Fly With Me, I've Got You Under My Skin i The Shadow of Your Smile, que escoltem a LAMEVAMUSICA A SANTS3RADIO.
Com qualsevol dels concerts de Frank Sinatra, el material era bastant predicible, amb els seus números de sèrie estàndard puntuats per algunes bones sorpreses, amb molts tocs de bon humor, bromejant constantment amb l'audiència i la banda, a més d'oferir un monòleg divertit. I uns dels temes predicibles son aquests Fly Me to the Moon, You Make Me Feel So Young I Luck Be a Lady, i a LAMEVAMUSICA els oferim.


I ara si estem arribant al final del programa de la setmana escoltant la veu del gran FRANK SINATRA amb l'orquestra ni mes ni menys que de COUNT BASIE amb aquestes temes Get Me to the Church on Time i Where or When. Celebraré que haguem gaudit plegats del programa, agrair la col·laboració d’en Roger Gonzàlez el nostre tècnic. Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a la Sants3radio.com/LAMEVAMUSICA Soc Antoni Romero a la creació del programa i tan sols queda desitjar-vos MOLT BONA NIT i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada