LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

diumenge, 16 de febrer del 2014

154 MARVIN GAYE

Escoltarem avui musica de Marvin Gaye, nascut a Washington com a MARVIN PENTZ GAY, Jr. el 2 abril 1939 i mora el 1 abril 1984, music i cantant de soul, i un dels components fonamentals de l'estil Motown Sound.
El seu pare era un predicador, ministre de la Casa de Déu una congregació conservadora cristiana que exigia el compliment d'uns codis de conducta estrictes i no celebrava cap festivitat. Marvin va començar a cantar en el cor de l'església, un lloc en el qual anys més tard diria «vaig aprendre l'alegria de la música»; no obstant això, a casa havia de suportar el fonamentalisme moral i els atacs d'ira del seu pare. Durant aquells anys va aprendre a tocar el piano i la bateria veient-se obligat a abandonar l'atletisme per la intransigència paterna.
Als 15 anys va formar el seu primer grup. Després d'un breu parèntesi en les forces aèries de les quals va ser expulsat per indisciplina va ingressar en diferents grups musicals i companyies discogràfiques. I a l'agost de 1961, va debutar com solista amb The Soulful Moods Of Marvin Gaye amb la Motown encara que en sense massa èxit.
Escoltem els primers temes a LAMEVAMUSICA a SANTS 3 RADIO, How Sweet It Is (To Be Loved By You) és una cançó de 1964 escrita pel equip de compositors de la Motown, Holland-Dozier-Holanda. I desprès Lucky Lucky MeGaye va gravar originalment la cançó al 1964, però va ser deixada de banda per la Motown que no la va editar. Quan el departament del Regne Unit de la Motown va publicar The Very Best of Marvin Gaye, la varen incloure. I la darrera d’aquest grup es un tema cançó escrita per Whitfiel i Strong de la Motown al 1966, i fet famós pel Marvin Gaye en un single llançat a l'octubre de 1968 amb el titol I Heard It Through The Grapevine.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada