LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dilluns, 25 de febrer del 2013

110 - SAM COOKE

Samuel Cook conegut com a SAM COOKE, considerat al uníson amb Otis Redding com a Rei del Soul, neix el 22 gener 1931 a Clarksdale –Mississippí al Estats Units i va morir amb tan sols 33 anys a Los Angeles, exactament el 11 desembre 1964.
Va ser un dels vuit fills de Annie Mae i el Reverend Charles Cook, el qual era ministre de l'església evangèlica. El 1933 tota la família es va traslladar a Chicago.
Va començar la carrera musical formant un quartet amb els seus germans i a la seva joventut forma part d’un grup de Gospel i quan tenia 19 anys es fitxat pels The Soul Stirrers fent-se famós dins el mon gospel. Al 1956 i dins de la musica popular i amb el nom de Dale Cooke va tenir el seu primer èxit amb Lovable, i el canvi de nom va esser per no ser descobert per l’audiencia gospel que consideran musica profana. Però l'àlies no va aconseguir amagar la seva distintiva veu. Art Rupe, un dels màxims dirigents de Specialty Records, discogràfica amb la qual gravaven The Soul Stirrers, li va incitar perquè comencés a gravar música secular amb el seu nom. I va esser al 1957 que va fer la primera gravació en solitari i el primer single YOU SEND ME que durant 6 setmanes va esser n.1 de Billboard de R&B, a la cara B d’aquest disc el tema de George Gershwin del 1935 i que ha sigut versionada per infinitat de cantants SUMMERTIME i tots dos van formar part del primer àlbum del Sam Cooke.

Ir a descargar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada