LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

dimecres, 22 d’agost del 2012

CRONICA DEL 19.08.2012 - TELVA ROJAS -

Crònica emesa dilluns 20 d'agost al programa FESTA MAJOR -mati- de SANTS3RADIO.
Diumenge 19 d'agost 2012 la musica antillana va envair des de l’Espanya Industrial tot el nostre barri. La cantant cubana TELVA ROJAS amb una banda formada per sis bons musics cubans dirigits pel baixista Seimi, incloïen un trompeta, un trombó, un molt bo percussionista, unes congues i com no el piano elèctric. I com a coristes de la Telva però també com a solistes en molts temes Felix Richard i Waldimiro Santana.
El concert va començar puntualment a les 10 de la nit amb no massa  públic a l’inici però que va anar incrementant, essent al final de la nit, 2 hores mes tard, tocant el ple de les cadires amb persones ballant tot el voltant. A l’inici varen ser els boleros lents i tristos, però que la Telva els fa molt seus amb el seu estil, i a mida que avançava la nit abocar-se a musiques mes rapides com salses i tota mena de ritmes caribenys, molt ben elaborats i instrumentats.
La banda va sonar molt be, molt conjuntada. Si li volem posar algun inconvenient podríem dir que al final d’algun tema els vents no el varen finalitzar amb la força de la resta del grup, però realment anecdòtic. De la Telva dir que te una veu molt poderosa sense perdre l’harmonia, una cantant molt generosa que va cedir espai als dos cantants que no van decebre en cap moment i no van fer baixar el nivell de l’espectacle.
Com apunt i perquè quedi demostrada la generositat de la TELVA ROJAS, al final de l’espectacle uns gitanos del barri varen estar veient l’actuació, a la que varen quedar totalment enganxats i la Telva va cedir espai a l’escenari per que un d’aquells gitanos puges amb ella per ballar l’últim tema de la nit fen una fusió real i totalment improvisada del ritme cubà i el ball gitano. Va esser un bon punt i final d’aquest magnífic espectacle.
El públic al principi fred, sabem com som els catalans en aquest tema, però ella amb una gran professionalitat ens va fer picar de mans, cantar i al final la gent cantava, ballava i gaudia d’aquesta banda i de la TELVA ROJAS.
 A la sortida vaig anar a veure alguns dels carrers on tenien orquestra en viu, però i sense voler fer comparacions, els ritmes i la qualitat em va fer anar cap a casa amb els sons de la bona musica i ben interpretada de la TELVA ROJAS a la memòria.
Be familia, com repetia ahir la Telva quan es dirigia al públic, dons aquí teniu la meva crònica.
SALUT 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada