LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 22 de desembre del 2017

327 - SIMFONIES

En aquestes dates properes als nadals he preparat un programa amb musica simfònica molt reconeguda i que desitjo agradi a tothom, inclosos aquells als que diuen que no els hi agrada la musica clàssica. I comencem amb BEETHOVEN i la seva Simfonia núm. 6 o PASTORAL que va trencar amb el motlle clàssic en tenir cinc moviments, en comptes dels quatre típics. Escoltarem el primer que anomena Despertar d'alegres sentiments amb l'arribada al camp. Allegro ma non troppo. La peça es desenvolupa sense pressa. Les harmonies en la seva major part són simples i la música roman en cada àrea harmònica durant un temps força llarg. Escoltem-la ja a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Continuem amb LUDWIG VAN BEETHOVEN però ara passem a la setena simfonia composta entre els anys 1811 i el següent del que escoltarem el quart moviment amb un caràcter tempestuós pero que també pot representar una festa o be l'alegria del deu BACO, escolteu-la al vostre programa de LAMEVAMUSICA.
I ara serà BRAMHS qui entrarà en escena amb la seva tercera simfonia que està basada probablement en esbossos d'anys anteriors. Un dels seus motius principals s'inspira en la transposició musical de les inicials d'una frase que ell s'estimava molt: "Frei aber froh" (lliure però feliç, FAF, és a dir: fa-la-fa, tot i que realment la segona nota és la bemoll, estrenada el 2 de desembre de 1883 per l'Orquestra Filharmònica de Viena sota la direcció de Hans Richter qui la va considerar com l'Eroica de Brahms. Sou a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
Johann Sebastian Bach fou un organista i compositor de musica barroca membre de la familia de musics més extraordinària de la història, amb uns 120 músics.
La seva fecunda obra es considera el cim de la música barroca,i una de les màximes expressions de la música universal,no tan sols per la seva profunditat intel·lectual, la seva perfecció tècnica i la seva bellesa artística, sinó també per la síntesi dels diversos estils de la seva època, del passat i per la seva incomparable extensió. Bach és font d'inspiració per a compositors posteriors, des de Mozart, Beethoven i passant per Brahms i Arnold Schonberg, fins als nostres temps. D'aquest mestre he triat LA TOCCATA I FUGA en D menor i tambe JESUS BLEIBET MEINE FREUDE (Jesús compleix la meva alegria) i les escoltem aqui a la LAMEVAMUSICA.
I ara escoltarem el Concert per a trompeta i orquestra en mi bemoll major, l'únic concert per a aquest instrument del compositor austríac Joseph Haydn, que conclou amb el tercer moviment finale-allegro en forma rondó de caràcter virtuosístic, amb xarangues i gran energia, que en aquesta gravació conta amb la trompeta del WYNTON MARSALIS,  és un músic de fama internacional, compositordirector d'orquestrapedagog i un destacat defensor de la cultura americana, a la que seguirà La Simfònica Núm. 10 a E menor de Dmitri Shostakovich va ser estrenada per l' Orquestra filharmònica de Leningrad amb la batuta de Yevgeny Mravinsky el 17 de desembre de 1953, després de la mort de Stalin al març d'aquell any. No està clar quan va ser escrit, escotarem el darrer moviment. I ja sonen a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
I ja acomiadant el programa de la setmana escoltem L'Adagio per a orquestra de corda i orgue en sol menor o Adagio en sol menor, sovint presentat erròniament com una obertura de música barroca amb el nom popular d'Adagio d'Albinoni, va ser compost el 1945 pel musicòleg italià Remo Giazotto (1910-1998) a partir d'un fragment que contenia alguns elements d’una obra perduda de Tomaso Albinoni (1671-1751).


Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a Sants3radio.cat/lamevamusica. El nostre tècnic Roger Gonzalez i qui us parla Antoni Romero us desitgem BONES FESTES i SALUT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada