LA MEVA MÚSICA

Programa setmanal amb la música que a mi m’agrada escoltar, música clàssica es a dir música de sempre, Opera, Simfònica, Jazz i contemporània de musics que també m’agraden, per exemple The Beatles, The Queen i tants altres, i que desitjo que coincidim amb tots aquells que vulgueu escoltar-les amb mi. Cada programa el dedicaré tan sols a un tipus de música, o un concert, en sense barrejar-los, la música de cada programa es aquella que m’agrada escoltar quan estic llegint, sopant amb uns amics, fruint d’una conversa o simplement escoltant la música que m’agrada.

divendres, 24 de novembre del 2017

323 - FATS DOMINO

Avui 24 de novembre fa un mes de la mort d’un dels pares del Rock and Roll, ell era Antoine Dominique Domino nascut a Nova Orleans, Louisiana el 26 febrer 1928 i més conegut com a Fats Domino, que va ser cantant, compositor i pianista clàssic del R & B i rock and roll afroamericà de Estats Units. Durant els anys 1950 i començament dels 60, va ser el cantant negre que més discos va vendre. Va ser també un pianista individualista amb influències de l'estil boogie-woogie. El seu èxit va servir d'impuls per als artistes de Nova Orleans, arribant a influir en llocs tan insospitats com Jamaica on trobem l’ska jamaicà que posseeix influències de la seva música. I demostrant totes les seves dots musicals, comencem el programa escoltant BLUE MONDAY, MY GIRL JOSEPHINE, AIN´T THAT SHAME i BLUEBERRY HILL. Sou a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
FATS Domino va néixer en el si d'una família nombrosa amb diversos membres músics. El seu pare era violinista i el seu oncle Harry va actuar com a trompetista de jazz en les orquestres d'Oscar Celestin i Kid Ory. A l'edat de sis anys va aprendre a tocar el piano i més tard començaria amb actuacions en públic acompanyat de Billy Diamond, un baixista que el va batejar com a Fats. Continuem amb la bona musica amb JAMBALAYA, SICK AND TIRED, WALKING TO NEW ORLEANS i I´M WALKIN i tot al vostre programa de LAMEVAMUSICA.
FATS Domino , va ser descobert el 1948 a l'Hideway Club quan cobrava tres dòlars per setmana pero la seva veritable carrera va començar al 1949 amb el tema THE FAT MAN, que va compondre juntament amb Dave Bartholomew, a qui va conèixer a la Imperial, i que és considerat pels investigadors com el primer enregistrament d'un rock and roll. Després d'aquesta afortunada enregistrament, Domino va llançar una sèrie de nous èxits amb el aquest mateix productor, el saxofonista Alvin "Xarxa" Tyler i el bateria Earl Palmer. Junt amb aquest tema escoltem també, WHOLE LOTTA LOVIN i I'm In The Mood For Love, Sou a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
L’any 1963 la brillant carrera d'enregistraments va tocar fons encara que Domino va seguir actuant en concerts en viu, pero encara va romandre en actiu durant dècades. En els anys 1980, Domino decidia no abandonar més Nova Orleans, dons tenia una còmoda renda dels seus drets d'autor i la seva aversió a viatjar i la seva idea de no hi havia en lloc menjar com el de la seva terra. Vivia en una mansió envoltat d'un veïnatge de classe obrera on se li podia veure amb el seu Cadillac de color rosa brillant. Escoltem ara la cançó Be My Guest que va influir a la musica ska, i també els temes I Want To Walk You Home, I´M IN LOVE AGAIN i My blue heaven, aqui a la LAMEVAMUSICA
Al 1987, Fats Domino va rebre el Lifetime Achievement Award en la seva 29 edició dels Premis Grammy. És citat com un dels més importants enllaços entre la música rhythm & blues i el rock and roll. La seva carrera discogràfica és envejable: Porta venuts prop de 70 milions de discos amb més de 90 senzills i més de 25 elapés gravats, havent obtingut 21 discos d'or. Mes musica I Know, La, la, Honey Chile, Poor Me i You left me a LAMEVAMUSICA de SANTS3RADIO.
FATS DOMINO va morir com us deia al inici del programa el 24 d'octubre d’enguany, a casa seva a Harvey al estat del cotó LOUISIANA, als 89 anys, per causes naturals. I ja acomiadant el programa de la setmana escoltem els darrers temes de la nit com son Baby, Please, All by myself, Trouble In Mind i So Long. Recordeu que som amb vosaltres tots els divendres de 9 a 10 del vespre i repetim dilluns de 10 a 11 de la nit. I sempre a Sants3radio.cat/lamevamusica. El nostre tècnic Jordi Lozano i qui us parla Antoni Romero us desitgem MOLT BONA NIT i SALUT.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada